• 1396/12/17 - 12:00
  • تعداد بازدید : 73
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به نزدیک شدن ایام عید توصیه هایی راجب خرید و نگهداری ماهی قرمز برای مردم ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، دکتر پگاه رستمی از ویژگی های ماهی قرمز یاد کرد و گفت: این ماهی اگرچه در اکثر کشورهای جهان حتی آمریکا نیز وجود دارد اما بومی چین، ژاپن و هنگ کنگ می باشد و البته چندسالی است که به سفره نوروز ایرانی ها نیز راه پیدا کرده است.



وی عمر این ماهی در شرایط مناسب را حدود 20 سال دانست و افزود: اما به دلیل شرایط نگهداری، این ماهی ها معمولا نهایتا بیش  از شش تا هشت سال زنده نمی مانند.



مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه  ادامه داد: دمای مناسب برای نگهداری این ماهی نیز 20 تا 25 درجه سانتی گراد است و نگهداری ماهی قرمز در دمایی بالاتر از این دما به ماهی آسیب می زند.



رستمی بهترین ظرف برای نگهداری ماهی قرمز را ظرف با سطح وسیع اعلام کرد و یادآور شد: برای ظرف نگهداری ماهی نسبت سطح به حجم از اهمیت بیشتری برخوردار است.



وی گفت: آب مورد نیاز برای هر ماهی یک تا دو لیتر است و قبل از اینکه بخواهیم آب ماهی را عوض کنیم باید آب را 24 ساعت در ظرف با دهانه بزرگ در هوای معمولی قرار دهیم تا کلرزدایی شده و با محیط هم دما شود.



به گفته این مسئول، عوض کردن آب ماهی در صورتی که ظرف مناسب باشد باید دو تا سه بار در هفته انجام شود اما اگر ظرف کوچک باشد باید هر روز یا یک روز در میان آب ماهی را عوض کرد.



رستمی بیان کرد: ظرف نگهداری ماهی نیز باید به صورت دوره‌ای با محلول نمک طعام و آب ضدعفونی شود و میزان مصرف نمک نیز سه گرم در یک لیتر باشد.



وی گفت: اگر بخواهیم ماهی جدیدی را هم به ظرف ماهی های قبلی اضافه کنیم باید آن را یک هفته از سایر ماهی ها جدا نگهداری کنیم و وقتی که مطمئن شدیم مشکلی ندارد ان را منتقل کنیم.



مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه غذادهی به ماهی نیز باید دو نوبت در روز صورت گیرد، یادآور شد: میزان غذا باید به اندازه ای باشد که ماهی همه غذا را مصرف کنند و چیزی ته ظرف باقی نماند.



رستمی بهترین غذا برای ماهی را غذای کم پروتئین با کربوهیدارت زیاد دانست.



وی درباره خرید ماهی نیز به افراد توصیه کرد ماهی را از مراکز معتبر تهیه کنند و از خرید از فروشندگانی که تعداد زیادی ماهی را به صورت متراکم و شرایط بد نگه می دارند خودداری کنند.



مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه اظهار کرد: ماهی باید ظاهر سالم و تحرک مناسب داشته باشد و از خرید ماهی با باله تاخورده، ماهی که اطراف دهن و روی بدن لکه پنبه مانند دارد، ماهی با فلس و پوست زخمی و لکه دار، ماهی با چشم بیرون زده و ماهی که پولک آن ریخته و بی قرار است خودداری شود.



رستمی با اشاره به اینکه افراد خصوصا کودکان و سالمندان باید تا حد امکان از دست زدن به ماهی اجتناب کنند، بیان کرد: اگر دست فرد به ماهی خورد باید قبل از تماس آن با چشم، دهن و صورت دست را حتما با آب و صابون شست و شو دهد.



وی در پایان به از افراد خواست بعد از نوروز برای جلوگیری از انتقال بیماری به ماهیان وحشی و حفظ شرایط طبیعی اکوسیستم از رها کردن ماهی قرمز در آب های آزاد خودداری کرده و آن را در حوضچه ها و یا استخرها ی بسته بیندازند و اگر ماهی در این مدت مرد آن را در کیسه یا روزنامه پیچیده و دور بیندازند




  • گروه خبری :
  • کد خبر : 233691
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه