در سال 96 تعداد 12 مورد از بیماری تب مالت گزارش گردید.
توصیه ها :
1- جدی گرفتن .آموزش ها از سوی مردم در خصوص عدم مصرف پنیر تازه بومی
2- جوشاندن شیر در صورتیکه امکان پاستوریزه نمودن آن فراهم نباشد
3- خودداری از مصرف شیرینی حاوی خامه غیر پاستوریزه
4- عدم مصرف بستنی غیرپاستوریزه (بستنی سنتی )
5- واکسیناسیون دامها تحت نظارت اداره دامپزشکی
*** بستنی های سنتی قابلیت انتقال تب مالت را دارند :
باتوجه به مصرف بستنی های سنتی در شهرستان کاشان و حومه وگزارش مواردی
ازآلودگی در بستنی های مذکور که در آنها خامه غیر پاستوریزه بکاررفته است
ضروری است همشهریان محترم نسبت به این موضوع توجه نمایند . چرا که بستنی
های تابستانه و شیر و خامه به کار رفته در آنها قابلیت انتقال تب مالت به
انسان را دارند.
با توجه به فصل گرما و استفاده زیاد از بستنی های سنتی امکان ابتلای به تب مالت هم بیشتر می شود.
با توجه به اینکه باکتری تب مالت در خامه و بستنی از ماندگاری طولانی
برخوردار است ، بستنی به عنوان یکی از منابع آلوده پنهان تب مالت به شمار
می رود.
در فصل بهار و تابستان که در واقع فصل زایمان و شیردادن دامها است، احتمال همه گیری تب مالت هم بیشتر می شود.
بروسلوز یا همان تب مالت یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که به صورت حاد یا مزمن عارض می شود.
این بیماری در حیوانات باعث ایجاد مشکل در دستگاه تناسلی و ادراری , و
در انسان هم معمولا باعث تب، تعریق، ضعف و بی حالی و کاهش وزن می شود.
تب مالت انسانی بازتاب مستقیم تب مالت دامی است و کنترل نکردن آن در دام
در واقع کنترل و پیشگیری از این بیماری را در انسان سخت تر می کند. باکتری
تب مالت قدرت تهاجمی زیادی دارد و قابلیت نفوذ به پرده های مخاطی دهان،
حلق، بینی، مخاط ملتحمه چشم و ریه ها را دارا می باشد.