• 1397/11/03 - 14:09
  • تعداد بازدید : 758
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری یون

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه به همراه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی از گاوداری صنعتی بخش ماهیدشت شهرستان کرمانشاه بازدید و وضعیت واکسیناسیون، تست سل و رعایت اصول بهداشتی را از نزدیک بررسی کرد.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه دراین بازدید 2ساعته، دکتر امید حاج محمدی سرپرست اداره کل دامپزشکی استان بهمراه دکتر مجید همتی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی از بخش های مختلف گاوداری بازدید واز مسائل و مشکلات آن واحد از نزدیک مطلع شدند.

سرپرست دامپزشکی استان ضمن بیان خسته نباشید به مدیریت و کارکنان آن مجموعه اظهار داشت: صنعت دامپروری در استان در مرحله ای قرار گرفته که همکاری و تعامل هرچه بیشتر دامداری ها مایه اثر بخشی و رفع نواقص موجود است و همچنین این اداره کل آمادگی خود را جهت تعامل هرچه بیشتر با مجموعه دامداری ها و مراکزی که تحت نظارت می باشند اعلام می نماید.

در ادامه دکترمحسن دهکردی ضمن تشکر از تلاشهای کارکنان دامپزشکی استان، به عنوان حافظ سرمایه های دامی ، این سركشی ها و حمایت ها را باعث دلگرمی دامداران و فعالان دانست و اظهار داشت: میزان ظرفیت این گاوداری 3000 راس دام مولد(6000راس کل مجموع)است که در حال حاضر 1000 راس دام با تولید روزانه 30 تن شیر و اشتغال مستقیم 50 نفر در حال فعالیت است و تا یکسال آینده به ظرفیت کامل می رسد و خوشبختانه از لحاظ سلامت گله در وضعیت خوبی است.

دکتر امید حاج محمدی در ادامه بیان کرد: بیماری یون که عامل آن مایکوباکتریوم' mycobacterium avium subspecies paratuberculosis'است ،این بیماری  به تدریج و پیش رونده سبب تخریب بافت روده دام آلوده که در گاو با علائم اسهال شدید و دائمی، کاهش شدید وزن، کاهش جثه و نازایی و سرانجام مرگ دام همراه است در گاو های شیری کاهش شدید شیر قبل از بروز سایر علائم به طور قابل توجه رخ میدهد.

دام آلوده باکتری را از طریق مدفوع و شیر دفع میکند که حتی یک دام آلوده میتواند خطری بالقوه برای سایر دام ها بخصوص دام های جوان گله تلقی شود.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان در پایان افزود:راههای پیشگیری و کنترل این  بیماری:

1)خریددام از گاوداری های پاک و دام جدید در بدو ورود بایستی 21 روز در قرنطینه باشد در صورت تایید سلامت وارد گله شود

2)رعایت بهداشت در زمان شیر دادن به گوساله ها بسیار مهم است که شیر دام آلوده و یا مشکوک به بیماری داده نشود و همچنین سر پستانک به مدفوع آلوده نباشد

3)محیط و بستر مخصوصا در قسمت گوساله دامی تمیز باشد و بصورت مداوم ضدعفونی و گندزدایی شود

4)از لحاظ بهداشت آب و خوراک و علوفه دامی  با مدفوع در تماس نباشد

5)پایش بیماری و انجام آزمایش و در نهایت حذف دام های  آلوده از گله

6)رعایت بهداشت توسط پرسنل و کارگران که با توجه به اینکه میکروب از طریق مدفوع دام دفع میشود کارگران بایستی در رعایت بهداشت و جلوگیری از انتقال آلودگی بین بهار بندها موارد لازم را رعایت نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 5270
کلمات کلیدی
لینک کوتاه