به مناسبت هفته دامپزشکی:
طرح کشوری ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ اجرا میشود
طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ به صورت طرح کشوری به همه ادارات تابع ابلاغ شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، اطلاع رسانی طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ به صورت طرح کشوری به همه ادارات تابع ابلاغ شده است.
براساس این گزارش، برنامه اجرایی طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ طی دستورالعمل به همه ادارات کل تابعه ابلاغ و مقرر شده طرح مذکور از مهر ماه سالجاری اجرایی شود.
در همین راستا و با توجه به تصمیمات اخذ شده در حوزه معاونت محترم بهداشتی و پیشگیری سازمان متبوع و هماهنگی های به عمل آمده با روابط عمومی سازمان و دفتر فاوا، افتتاح رسمی استحصال و لیبل گذاری لاشه مرغ در سه درجه کیفی بهداشتی B، A و A+ همزمان با روز ملی دامپزشکی در تاریخ ۱۴ مهرماه جاری در سراسر کشور صورت خواهد پذیرفت.
مراسم شروع تولید و عرضه مرغ در سه کیفیت بهداشتی یاد شده با محوریت سازمان مرکزی و بهصورت ویدئو کتفرانس در ۱۳ استان کشور با حضور مدیران و مقامات استانی در ساعت ۸ بامداد مورخه ۱۴ مهرماه 98 صورت خواهد پذیرفت و از تاریخ مذکور همه کشتارگاه ها موظف به لیبل گذاری بر اساس مفاد طرح مذکور خواهند بود.
طبق این طرح اهم محورهای اجرایی طرح عبارتند از : تامین مرغ کشتاری صرفاً از واحدهای مجاز ثبت شده در سامانه GIS، رعایت دقیق پرهیزهای غذایی و دارویی قبل از کشتار در کشتارگاه ها، رعایت ظرفیت کشتار در همه کشتارگاه های طیور برابر پروانه صادره، فعال کردن دستگاههای تخلیه اندرونه اتوماتیک در کشتارگاه های صنعتی طیور، تجهیز کشتارگاه های صنعتی طیور به خط ۲ و سایر تجهیزات مورد نیاز در این طرح به صورت تشویقی و تدریجی و همچنین کنترل دقیق برودت اتاق سرد تونل انجماد، برودت و کیفیت بهداشتی آب چیلر، آبچکانی کافی لاشه و... است.
موارد دیگر مفاد این طرح شامل: رعایت و کنترل سن، وزن و سایز مرغ کشتاری بر اساس رتبه بندی کشتارگاه ها، رتبه بندی بهداشتی کشتارگاه ها و گوشت مرغ، تولید و عرضه مرغ منجمد از کشتارگاه های رتبه A+ و B با عمر ماندگاری ۱۳ ماهه و کشتارگاه های رتبه B با عمر ماندگاری شش ماهه صرفا برای داخل استان های فاقد کشتارگاه رتبه بالاتر (به استثناء مرغ منجمد برای تامین ذخایر راهبردی توسط شرکت پشتیبانی امور دام صرفاً در سال جاری با مسؤولیت سلامت محموله ها در طول عمر ماندگاری توسط شرکت پشتیبانی امور دام برابر نامه مربوطه). است که در چنین استان هایی؛ مراکز قطعه بندی و بسته بندی مستقل میتوانند مبادرت به قطعه بندی مرغ رتبه B تولید استان خود صرفاً در راستای عرضه در همان استان کنند.
طبق طرح فوق از ۱۴ مهر ماه سالجاری عرضه هرگونه مرغ با برچسب مرغ سبزء مرغ بدون آنتی بیوتیک، مرغ ویژه و ... ممنوع بوده و صرفاً استفاده از لیبل های A، A، B+ برای نمونه های الگویی ارسالی، مجاز هستند.
صادارت محصولات خوراکی مرغ فقط از واحدهای دارای رتبه A و A+ امکان پذیر خواهد بود، مرغ های بالاتر از سایز برابر طرح، قابل بسته بندی بهصورت مرغ کامل نبوده و صرفاً باید بهصورت قطعه بندی عرصه شوند، همچنین وحدهای مستقل قطعه بندی و بسته بندی گوشت مرغ: موظف به تامین مرغ از واحدهای تولید کننده مرغ با درجه کیفی A هستند و مرغ کامل بالای وزن ۲۲۰۰ گرم کشتار شده در کشتارگاه رتبه B قابل عرضه مستقیم به بازار نبوده و بایست صرفاً در واحدهای بسته بندی مجاز (وابسته به کشتارگاه یا مستقل) با برچسب رتبه B قطعه بندی و بسته بندی شوند.
نظر دهید