توصیه های بهداشتی دامپزشکی کرمانشاه در خصوص آنفلوانزا فوق حاد پرندگان
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه به منظورپیشگیری از بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان بر رعایت هرچه بیشتر توصیه های بهداشتی دامپزشکی که منجر به ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه می شود ،تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه دکتر امید حاج محمدی سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: بیماری آنفلوانزا یک بیماری فوق حاد ویروسی است که پرنده آلوده به ویروس، آلودگی را از طریق ترشحات دفع می کند و این عامل می تواند بیماری را از پرندگان وحشی مهاجر به پرندگان محلی منتقل کند و در اثر تماس بیماری به پرندگان بومی روستا و واحد های صنعتی منتقل شود.
وی با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی تاثیر بسزایی در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان دارد افزود: خوشبختانه در سال 97 با پایش و مراقبت کارشناسان دامپزشکی در سطح استان و شهرستانها تاکنون هیچ موردی ار بیماری در واحدهای صنعتی، روستایی و حیات وحش مشاهده نشده است.
دکتر حاج محمدی اظهار کرد: واحدهای صنعتی باید با رعایت اصول امنیت زیستی در واحد ها با کنترل تردد افراد، وسایل نقلیه و تجهیزات در واحدها مانع از انتقال بیماری در واحد پرورشی خود شود و به این نکته باید توجه کرد که در طول دوره پرورش، تلفات را در خود مرغداری در کوره لاشه سوز و یا چاه تلفات دفن کرد و همچنین در واحدهای روستایی نیز از رهاسازی پرندگان بومی در فضای آزاد حتی المقدور خودداری شود و در صورت امکان پرندگان را در حیاط در داخل فنس نگهداری کنند.
وی توصیه کرد: مردم باید از تماس با پرندگان وحشی و شکار آنها خودداری کنند و این موضوع را جدی بگیرند چون میتواند باعث انتقال بیماری شود و همچنین مصرف کنندگان شهری برای مصرف گوشت مرغ حتما از مغازه های معتبر که گوشت مرغ را بصورت بسته بندی از کشتارگاه های مجاز زیر نظر کارشناسان دامپزشکی کشتار شده خریداری و مصرف کنند.
این مقام مسئول از پرورشدهندگان طیور روستایی خواست: از خرید طیور بومی از دست فروشان دوره گرد جداً پرهیز کنند و حتی المقدور طیور مورد نیاز خود را از همسایگان و یا داخل روستا تهیه کنند.
دکتر حاج محمدی در پایان از پرورش دهندگان خواست در صورت مشاهده تلفات در واحد های صنعتی و طیور روستایی، مراتب را از طریق تلفن ۱۵۱۲ و یا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ با دامپزشکی در میان بگذارند.