مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه خبر داد
انجام بیش از 6 میلیون واکسیناسیون/ کرمانشاه 730 واحد گوشتی مرغ دارد
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه از انجام بیش از 6 میلیون سر نوبت انواع واکسیناسیون و وجود 730 واحد گوشتی مرغ در این استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، دکتر امید حاج محمدی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد، ضمن تبریک چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: این استان با توجه به اقلیم چهارفصل خود به عنوان یک پتانسیل خوب در صنعت طیور و دامپروری کشور شناخته شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر چهار میلیون و 900 هزار راس دام سبک و سنگین در این استان مرزی وجود دارد، که حدود سه میلیون و نیم راس آن دام سبک است.
وی با اشاره به اینکه 500 هزار راس از دام سبک عشایر استان کرمانشاه به استان های لرستان، ایلام و خوزستان کوچ کردهاند، بیان کرد: مکلف هستیم به آن ها خدمت رسانی کنیم. وی خاطر نشان کرد: تلاش کرده ایم این سرمایهها را در راستای اشتغال پایدار حفظ کرده و ارتقا دهیم.
حاج محمدی با تاکید بر اینکه با گذشت 41 سال از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران خدمات دامپزشکی ایران در خاورمیانه بی همتا است، گفت: دامپزشکی واکسیناسیون های رایگان و استراتژیک را که برای حفظ سلامت دام حائز اهمیت و حیاتی است، ارائه میدهد که جای تقدیر دارد.
وی با تاکید بر اینکه صیانت از سرمایه های دامداران را بر خود واجب دانستهایم و میدانیم، گفت: اقدامات خوبی در راستای مبارزه با انواع بیماری های دامی از جمله آنفولانزای فوق حاد پرندگان، بیماری های انگلی، هاری و... در دام و طیور انجام پذیرفته است.
حاج محمدی به وجود ۴۰۰ هزار کلونی زنبور عسل و ۲۰ هزار تن ماهی پرورشی در استان اشاره کرد و افزود: پایش های مربوطه به صورت منظم انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با یادآور اینکه سازمان دامپزشکی در کشور بیش از 400 قلم کار خدماتی و وظایف حاکمیتی انجام میدهد و ما سعی میکنیم در حوزه های مختلف خدمات را به نحو احسنت انجام دهیم، گفت: اداره دامپزشکی بعد از ارگانهای وزارت علوم و بهداشت به عنوان علمی ترین نهاد تخصصی دولت و نظام است که با کادری فنی و مجرب بنا بر تکلیف دارای درجات علمی بالا هستند و این بیانگر اهمیت عرصه دامپزشکی بوده است.
حاج محمدی از وضعیت موجود در حوزه دامپزشکی استان کرمانشاه در طول چهل و یک سال خدمت پس از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: تولید سالانه انواع محصولات دام، طیور و آبزی پروری به بیش از 436 هزار و 904 تن رسیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه در طول انقلاب توانستهایم 70 داروخانه دامپزشکی را افتتاح و راهاندازی کنیم، بیان کرد: در سال گذشته نیز 15 باب داروخانه دامپزشکی فعالیت خود را آغاز کرده اند.
این مسؤول با یادآوری اینکه اکنون در استان کرمانشاه 76 مرکز درمانی، 57 مرکز مایه کوبی و یک بیمارستان دامپزشکی دارد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر سه آزمایشگاه دامپزشکی در بخش خصوصی و یک آزمایشگاه در بخش دولتی در استان کرمانشاه داریم که یک برند در کشور است. وی ادامه داد: آزمایشگاه مرکزی کرمانشاه یک برند در کشور است که به استان های همجوار همدان، لرستان ایلام و کردستان خدمات میدهیم.
این مسؤول به انجام آزمایش های مولکولی و تشخیص آنفولانزا در مدت کمتر از چهارساعت توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اشاره و عنوان کرد: دارای 10 مرکز پخش دارویی و واکسن استانی، 2 شرکت تولید دارو و مکمل، 24 کارخانه خوراک دام، سه کشتارگاه صنعتی دام، 9 کشتارگاه صنعتی طیور و 12 کشتارگاه سنتی دام در غرب کشور هستیم.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه این ارگان دارای 201 نفر پرسنل است که از این تعداد 157 نفر کارمندان رسمی و پیمانی هستند، افزود: 58 درصد پست های استخدامی ما خالی است که به لحاظ کمبود نیرو به این اداره فشار وارد میکند.
وی به اقداماتی از جمله توجه به انتصاب جوانان، بانوان و افراد مجرب در پست های مدیریتی (کاهش متوسط سن مدیران به میزان سه سال و چهار ماه، کاهش متوسط سابقه مدیران به میزان سه سال و هفت ماه در راستای اجرای بخشنامه های شورای عالی اداری و هیات وزیران در اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه و نیز توجه به انتصاب ایثارگران (با رشد 43 درصد) در بخش های مدیریتی اشاره کرد.
این مسؤول با تصریح اینکه در حوزه نمایندگی ولی فقیه این اداره کل اقدامات مثبتی صورت گرفته و سال قبل نمازخانه را گسترش دادهایم و به نام امام رضا(ع) مزین شده است، بیان کرد: نمازخانه بانوان مستقل و بزرگتر شده، در حوزه بسیج و فرهنگی اقدامات خوبی انجام شده و ساختمان های اداری آن مجدد بازسازی و به شهدای دامپزشکی ملقب شده، چراکه این مجموعه سه نفر شهید را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است. وی همچنین به نصب تابلوهای احادیث، بیانات مقام معظم رهبری به همراه نصب سیستم های هوشمند حفاظتی و پدافندی در اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اشاره کرد.
حاج محمدی به فعالیت های شاخص در حوزه معاونت توسعه اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اشاره و عنوان کرد: اعتبارات تملک دارایی های سرمایهای به میزان 94 درصد نسبت به سال 97 افزایش داشته در حالی که سال قبل این آمار 34 درصد بود، همچنین تخصیص ها به 30 درصد رسیده که امیدواریم بیشتر بشود.
این مسؤول از بازسازی و نوسازی ساختمان های اداری، فنی در شهرستان های زلزلهزده استان کرمانشاه و افزایش چشمگیر اعتبارات مصوب آن ها با پیگیری های مجدانه خبر داد و تاکید کرد: پیشرفت 50 درصدی پروژههای در دست ساخت اداره کل دامپزشکی استان با رعایت آیین نامه 2800 و همچنین رعایت بخشنامه دسترسی آسان معلولان در سازه های مذکور انجام شده است.
وی گفت: ساخت ساختمان های اداری اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در شهرستان های اسلام آبادغرب، دالاهو، سرپلذهاب و گیلانغرب 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، از سویی مقام سازی ساختمان شهرستان ثلاث باباجانی 100 درصد انجام شده و شهرستان های جوانرورد، قصرشیرین و پست قرنطینه ای مرز خسروی در دست پیگیری قرار دارند.
این مسؤول به ارائه خدمات قابل واگذاری این اداره کل در دفاتر پیشخوان دولت اشاره و تصریح کرد در این خصوص نمونه کشوری هستیم. وی همچنین دریافت امتیاز کامل رعایت اصول مدیریت سبز در ارزیابی نمایندگان اداره کل محیط زیست استان به عنوان دبیرخانه آن، دریافت تقدیرنامه از اداره کل بهزیستی جهت رعایت اصول مرتبط با دسترسی آسان معلولان از فضای اداری دامپزشکی، توجه به مدیریت مشارکتی و بهرهگیری از نظام پیشنهادات در مسائل اداری و مدیریتی، فعال سازی مدرن و برنامهریزی شده کارگروه توسعه مدیریت، کمیته سرمایه انسانی و دولت الکترونیک را از دیگر نکات برجسته کارنامه اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه دانست.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه به انجام انواع واکسیناسیون های دام و طیور از ابتدای سال جاری خبر داد و افزود: از ابتدای سال 98 یک میلیون و 271 هزار و 92 نوبت سر واکسن PPR (گوسفند)، 876 هزار و 54 نوبت سر واکسن تب برفکی (گوسفند و بز)، 147 هزار و 328 نوبت سر واکسن تب برفکی (گاو و گوساله)، 621 هزار و 917 نوبت سر واکسن عمومی شاربن (کلی)، 23 هزار و 752 نوبت سر واکسن اکتیما (بز و بزغاله)، 119 هزار و 648 نوبت سر واکسن بروزسوز (گاو و گوساله)، 686 هزار و 412 نوبت سر واکسن بروسلوز (بز و بزغاله)، 2 میلیون و 901 هزار و 735 نوبت سر واکسن آبله عمومی، 13 هزار و 707 نوبت سر واکسن هاری (سگ صاحبدار) انجام شده که در مجموع تاکنون 6 میلیون و 661 هزار و 645 نوبت سر کار انواع واکسیناسیون را به صورت کاملا رایگان انجام دادهایم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر واکسیناسیون بر علیه تب برفکی و ابله گاوی در استان در حال انجام است، گفت: کشور ما 60 میلیون نوبت سر واکسن تب برفکی میخواهد که سهم استان کرمانشاه سه و نیم میلیون نوبت سر است و تا به حال یک و نیم میلیون نوبت تب برفکی از ابتدای سال انجام شده است.
این مسؤول به کنترل و جلوگیری از شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان اشاره و عنوان کرد: توصیه ما به مردم پرهیز از خرید دام و طیور از دستفروش ها و دوره گرد های غیرمجاز است، چراکه که علاوه بر امکان قاچاق سبب بروز بیماری و انتشار آلودگی خواهد بود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان آمار 6 ماهه امسال از انجام یک هزار و 612 مورد بازدید به منظور تایید و کنترل شرایط بهداشتی برای صدور مجوز جوجه ریزی اشاره و تصریح کرد: تعداد جوجه ریزی انجام شده تحت نظارت این اداره کل بالغ بر 24 میلیون و 137 هزار قطعه بوده است. وی همچنین به 11 هزار و 847 مورد پایش و مراقبت از واحدهای پرورش صنعتی و روستایی اشاره کرد و گفت: تعداد نمونه های اخذ شده در این بخش سه هزار و 625 مورد بود.
این مسؤول تعداد بازدید انجام شده از مراکز تهیه، فرآوری، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی در مدت مذکور را به میزان 81 هزار و 805 مورد دانست و گفت: تعداد مراکز کشف شده غیربهداشتی 6 هزار و 362 مورد، فرآوردههای ضبط و امحاء شده 170 هزار و 623 مورد، تعداد مراکز معرفی به مراجع قضایی 14 مورد، تعداد مرکز پلمب شده سه مورد، بیش از هزار مورد نمونه برداری، بیش از پنج هزار آزمایش دامپزشکی، صدور 231 پروانه تاسیس اماکن دامی و صنایع وابسته دام صادراتی، یک هزار و 345 مورد پروانه اشتغال به حمل دام زنده و فرآورده های خام دامی صادراتی، تعداد کشتار دام سبک بیش از 68 هزار مورد، دام سنگین 19 هزار مورد و مقدار فرآوردههای ضبطی کشتارگاه های دامی 27 هزار و 812 مورد در سطح دامپزشکی استان کرمانشاه است.
حاج محمدی با یادآوری اینکه در 10 ماهه اول امسال 435 بازدید از تالاب ها و زیستگاه گاه های طبیعی پرندگان انجام شده، افزود: 226 بازدید از کشتارگاه های طیور، برگزاری 48 کارگاه آموزشی و ترویجی با حضور بیش از 900 نفر، انجام یک مورد رزمایش کنترل، معدوم سازی و ایجاد قرنطینه در کانون فرضی به منظور افزایش توان و سرعت عمل تیم های عملیاتی و نیز هماهنگی بیشتر بین بخشها، تشکیل 25 جلسه ستادی در شهرستان و... از جمله اقدامات 10 ماهه اخیر اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در حوزه مبارزه با بیماری های طیور است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه به اجرای گشت های بازرسی از دامپروری ها، کشتارگاه ها و... در سطح استان اشاره و اظهار داشت: مردم میتوانند هرگونه تخلفات بهداشتی را با شماره تماس 1512 و سامانه ارتباطی پیامکی 100010001512 اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در میان بگذارند تا موضوع در اسرع وقت رسیدگی شود.
نظر دهید