• 1397/09/01 - 13:13
  • تعداد بازدید : 1164
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه یک مانورعملیاتی با موضوع کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برگزار کرد

اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با استفاده از توان یک تیم واکنش سریع در راستای کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حادپرندگان در قالب یک مانور عملیاتی، کانون آلوده را در روستای امیرآباد شهرستان کرمانشاه، قرنطینه و ماکیان موجود را به شکل فرضی، معدوم کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، دکتر امید حاج محمدی سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه هدف از برگزاری این مانور عملیاتی را ایجاد هماهنگی های بیشتر بین بخشی و برون سازمانی اعلام کرد و گفت: تقویت توان و سرعت عمل تیم های واکنش سریع این اداره کل در راستای معدوم سازی و پاکسازی کانون انفلوانزای فوق حاد پرندگان در  طیور روستایی از دیگر اهداف برگزاری این مانور بود.

دکتر امید حاج محمدی در جمع خبرنگاران در خصوص این مانور توضیح داد: تیم های واکنش سریع این اداره کل در این عملیات پس از قرنطینه کردن کانون بیمای، ماکیان موجود را جمع آوری و به روش انسانی با گاز co2 معدوم، سپس طیور معدوم شده را به روش بهداشتی در محلی که از قبل مورد تایید کارشناسان بهداشت محیط و محیط زیست قرار گرفته است، دفن بهداشتی می کنند.

او گفت: ضمن ضد عفونی محل نگهداری ماکیان در روستا، محدودیت های قرنطینه ای-بهداشتی و همچنین عملیات پایش و مراقبت بیماری تا 21 روز پس از معدوم سازی کانون، انجام خواهد گرفت.

وی اظهار داشت: در صورت عدم مشاهده بیماری در این کانون تا شعاع 10کیلومتر، می توان این منطقه را پاک اعلام کرد و محدودیت های قرنطینه ای برداشته خواهد شد.

او با بیان اینکه در هنگام بروز بیمای آنفلوانزا مهم ترین فاکتور برای کنترل بیماری، سرعت عمل است، افزود: می بایستی از زمان تایید نمونه آزمایشگاهی و مثبت بودن بیماری تا حذف کانون (یعنی پروسه تشخیص تا معدوم سازی جمعیت طیور آلوده) نباید بیشتر از  24ساعت بیشتر به طول انجامد.

دکتر حاج محمدی، هدف غایی عملیات مبارزه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را حفظ سلامت مردم، اعلام کرد و خاطر نشان کرد: در صورت بروز آنفلو انزا علاوه بر سلامت مردم که خط قرمز سازمان دامپزشکی محسوب می شود، حفظ و حراست از سرمایه های دامی در مقابل تهدید انواع بیماری ها از دیگر رسالت های خطیر دامپزشکی است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را یک بیماری فوق حاد ویروسی دانست و تصریح کرد: در صورت بروز و شیوع این بیماری میتواند تا 100 درصد تلفات به بار آورد.

وی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را فاقد درمان اعلام کرد و افزود: مهمترین راه کنترل بیماری، آموزش پرورش دهندگان در رعایت اصول امنیت زیستی و رعایت نکات بهداشتی قرنطینه ای است.

 دکتر حاج محمدی، از بیمای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان یکی از دغدغه دامپزشکی یاد کرد و اظهار داشت: زیان اقتصادی به صنعت پرورش طیور و بهم خوردن امنیت غذایی کشور از یک طرف و از طرف دیگر انتقال بیماری در شرایط خاص به انسان است این بیماری را حائز اهمیت می کند.

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 2566
کلمات کلیدی
لینک کوتاه