عرضه گوشت خارج از چرخه کشتارگاه ممنوع است/ تب کریمه کنگو در کمین عاملین مصرف کنندگان کشتار غیر مجاز دام
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه، هرگونه عرضه گوشت خارج از چرخه کشتار را ممنوع اعلام کرد و گفت: این اقدام مشمول برخوردهای سخت دامپزشکی و تشکیل پرونده قضایی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه؛ دکتر صیاد غلامی مقابله با بیماری های استراتژیک دامی و نظارت بر بهداشت عمومی را 2 وظیفه اصلی دامپزشکی دانست و افزود: در بخش نظارت که به صورت مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است هیچ گونه اغماضی نداریم و با هرگونه تخلف به شدت برخورد خواهد شد.
دکتر غلامی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه با اشاره به امکان شیوع بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو درفصل گرم سال، پیشگیری را مهمترین موضوع در ارتباط با این بیماری عنوان کرد.
وی تب کریمه کنگو را یک بیماری مشترک بین انسان و دام بیان کرد و افزود: در ایران بیشترین موارد ابتلا به این بیماری از طریق ذبح غیر بهداشتی دام و تماس با لاشه دام های آلوده بوده است.
او بیان کرد: گوشت هایی که خارج از شبکه مجاز کشتار عرضه می شود ممکن است بهای پایین تری داشته باشد اما تهدید جدی برای سلامت مردم محسوب می شود زیرا امکان هیچ گونه نظارت بهداشتی و شرعی بر این گوشت ها وجود ندارد.
او یادآوری کرد که مردم باید توجه کنند گوشت قرمز حتما مهر دامپزشکی داشته باشد و گوشت مرغ نیز در بسته بندی با تاریخ مصرف مشخص عرضه شود.
وی با بیان اینکه دامپزشکی نیز در تمام ساعات شبانه روز تلاش می کند امنیت غذایی را برای مردم تامین کند، تصریح کرد: شهروندان هم می توانند هرگونه انتقاد، پیشنهاد و شکایت را با تلفن 1512 و یا سامانه پیامکی 100010001512 با دامپزشکی در میان بگذارند.
*ضبط 9راس دام در کرمانشاه
مدیرکل اداره اجرائیات شهرداری کرمانشاه نیز از ضبط 9راس دام زنده در شهر کرمانشاه در روز گذشته خبر داد و گفت: این تعداد دام از چهار دستگاه خودرو که قصد کشتار غیرمجاز و عرضه آن را داشتند کشف و ضبط شد.
علی ناصری در توضیح این خبر افزود: اکیپ های متشکل از اداره اجرائیات شهرداری، دامپزشکی و شبکه بهداشت، این تعداد دام را پس از شناسایی صورت گرفته در 2 محله مسکن و الهیه شهر کرمانشاه کشف و ضبط کردند.
وی گفت: این اکیپ ها سه دستگاه خودرو با هفت راس احشام و لوازم مرتبط در بازار مسکن و همچنین یک دستگاه خودرو با 2 راس دام را در میدان رسالت الهیه ضبط و به همراه لوازم آن به اداره اجرائیات شهرداری انتقال دادند.
وی اظهار داشت: در این راستا مدیران ادارات مرتبط در محل اداره اجرائیات نسبت به تنظیم صورتجلسه اقدام و موضوع طی نامه ای به مرجع قضایی ارسال شد.
به گفته او همچنین 9 راس احشام که به اجرائیات انتقال داده شده بود در هماهنگی با مقام قضایی به کشتارگاه بیستون انتقال که برابر قانون و ذبح شرعی کشتار و لاشه های آنها تحویل مالکان گردید.
وی اضافه کرد: برای آزادی خودروهای مذکور، ماده 34 عوارض محلی و قوانین ماده 276قانون کیفر عمومی برای خاطیان اعمال خواهد شد.
مدیرکل اداره اجرائیات شهرداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به اینکه کشتارهای غیرمجاز در شهر کرمانشاه به وفور مشاهده می شد، گفت: با هماهنگی مدیریت مراکز بهداشت و دامپزشکی و اداره اجرائیات شهرداری و هماهنگی با مقام قضایی مقرر گردید که ادارات مرتبط براساس ماده 88قانون مجازات اسلامی ، ماده 13اصلاح مرکز بهداشت، ماده 5قانون دامپزشکی و بند 20ماده 50قانون شهرداری ها این سه اداره با هماهنگی و دستور مقام قضایی نسبت به جلوگیری و جمع آوری کشتارگاه های غیرمجاز و غیربهداشتی که تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی می شود، اقدام و گزارش آن را به مراجع قضایی ارسال نمایند.
ناصری افزود: در این راستا مرجع قضایی طی دستوری کتبی به تمام کلانتری های سطح شهر اعلام و ابلاغ نموده که با این سه اداره برای جلوگیری و جمع آوری لوازم غیرمجاز و ضبط لوازم که با آن کشتار غیرمجاز صورت می گیرد اقدام و آنها را جلب و به مرجع قضایی معرفی نمایند.
نظر دهید