• 1400/03/16 - 22:24
  • تعداد بازدید : 225
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی کرمانشاه گفت:

رعایت توصیه های بهداشتی توسط دامداران و مشارکت همگانی در خصوص مایه کوبی دام ها برای پیشگیری از بیماری تب مالت الزامی است.

مایه کوبی جمعیت دام سبک از 15 اردیبهشت ماه شروع و تا پایان تیرماه ادامه دارد و مایه کوبی دام سنگین نیز از اوایل مرداد ماه آغازمی­ گردد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه دکتر مجید همتی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی استان گفت: از مهم ترین بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام، تب کریمه کنگو و تب مالت می باشد که در فصل بهار با توجه به تکثیر حشرات، ارتباط بیشتر میان انسان و دام و مصرف لبنیات خطر ابتلا به این بیماری ها افزایش می یابد.

 دکتر همتی بیان داشت: بیماری مذکور یک بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که در دام باعث سقط جنین و ناباروری می شود اما با توجه به اینکه سقط جنین در دام عوامل مختلفی دارد، هر سقطی را نباید به بروسلوز نسبت داد. تشخیص این بیماری در دام ها با توجه به علائم بالینی ممکن نیست و صرفا با استفاده از روش های آزمایشگاهی میسر می شود.

 همتی عنوان نمود: این بیماری در انسان باعث درد مفاصل، تعریق شبانه، تب، بدن درد، بی اشتهایی و... می شود وگاها به صورت موضعی، درگیری بعضی از قسمت های بدن را به دنبال دارد و در مجموع چهره های بالینی متعددی دارد و ممکن است سبب افسردگی، نازایی و... شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی افزود: بیماری تب مالت از طریق مصرف لبنیات آلوده، تماس با دام آلوده، تنفس در آغل های آلوده به انسان منتقل می شود، همچنین جنین های سقط شده ناشی از این بیماری یکی از عوامل انتقال بیماری هستند، که برای پیشگیری از این بیماری؛ مصرف لبنیات پاستوریزه، جوشاندن شیر، نگهداری پنیرهای محلی در آب نمک ضروری است و استفاده از لباس کار مناسب، ماسک، عینک و چکمه در هنگام کار در دامداری نقش مهمی در کاهش موارد انتقال بیماری دارد.

وی تصریح کرد: واکسیناسیون جمعیت دامی یکی از مهمترین راههای کاهش موارد بیماری در جمعیت دام و انسان است که هر ساله اداره کل دامپزشکی در فصل بهار و تابستان، نسبت به مایه کوبی جمعیت دام سبک و سنگین واجد شرایط مایه کوبی، اقدام می کند.

همتی خاطرنشان کرد: در سال جاری مایه کوبی جمعیت دام سبک از 15 اردیبهشت ماه شروع و تا پایان تیرماه ادامه دارد و مایه کوبی دام سنگین نیز از اوایل مرداد ماه آغازمی­ گردد و از دامداران خواست نهایت همکاری را با اکیپ های اعزامی دامپزشکی در خصوص انجام این مایه­ کوبی داشته باشند.

وی در پایان افزود: خوشبختانه با اقدامات بهداشتی که طی چند سال اخیر توسط اداره کل دامپزشکی انجام شده آمار مبتلایان در جمعیت انسانی کاهش چشمگیری داشته به گونه ای که بر اساس آمار مرکز بهداشت استان از یک هزار و381  مورد در سال 1394  به 341 مورد در سال گذشته رسیده است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 274505
کلمات کلیدی
pubker نوری

pubker نوری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه