در محل استانداری کرمانشاه برگزار گردید
جلسه ستاد استانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با حضور مسؤولین ارشد استانی و به ریاست مهندس خوش اقبال معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در محل سالن جلسات امید استانداری کرمانشاه برگزار شد
پایش و مراقبت با هدف تشخیص سریع بیماری بسیار مهم و ضروری است/تشخیص سریع بیماری در کنترل آن بسیار حائز اهمیت است
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه جلسه ستاد استانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به ریاست مهندس خوش اقبال معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه و با حضور نجفی مهر مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی خسروانی مدیرکل امور روستایی دکتر حسین حیدری مدیرکل دامپزشکی، دکتر یارویسی معاون سلامت دامپزشکی، دکتر علیرضا حیدری رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی کرمانشاه و جمعی از مدیران و مسؤولین استانی در استانداری کرمانشاه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر علیرضا حیدری با ارائه گزارشی به صورت پاور پوینت آخرین وضعیت بیماری در جهان، ایران و استان را شرح داد و ابعاد این بیماری با هدف آمادگی و افزایش آگاهی در برابر این بیماری و پیشگیری از شیوع احتمالی آنرا به تصویر کشید. وی ضمن اشاره به اینکه تا کنون 12 هزاربار پایش و مراقبت از واحد های صنعتی و روستایی و تالاب ها داشته ایم افزود 3 هزار نمونه برداری داشته ایم که در کوتاهترین زمان ممکن 7000 ازمایش مرتبط انجام شده است.
در ادامه این جلسه مدیرکل دامپزشکی استان تأکید کرد: با هدف تشخیص سریع بیماری نیاز است کلیه واحدها به صورت روزانه مورد پایش قرار گیرند وی جلوگیری از انتقال و شیوع بیماری را از اولویت های دامپزشکی برشمرد و افزود این بیماری یک بیماری فوق حاد در طیور است که از دلایل اهمیت آن می توان به امکان جهش و تبدیل شدن به بیماری مشترک با انسان، ایجاد تلفات و خسارات بالا در جمعیت طیور، شدت سرایت بالا و عدم بروز علائم در برخی از پرندگان آبزی و انتقال به سایر پرندگان اشاره کرد. دکتر حسین حیدری در ادامه عنوان داشت: در بحث پیشگیری از انتشار و گسترش این بیماری در شرایط بروز آن در برخی از مناطق، نمیتوان از اهمیت اعمال محدودیت های قرنطینه ای و کنترل و جلوگیری از حمل غیرمجاز طیور زنده به سایر مناطق چشم پوشی نمود چراکه در صورت انتشار گسترده علاوه بر ایجاد تلفات و خسارات سنگین برای پرورش دهندگان طیور سبب ممنوعیت صادرات محصولات طیور و تحمیل هزینه های سنگین و صرف نیروی انسانی برای معدوم سازی و اجرای محدودیت های قرنطینه ای در کانون های آلوده به بیماری خواهد شد. مدیرکل دامپزشکی استان به تشخیص سریع بیماری و اهمیت پایش و مراقبت اشاره داشت و افزود تشخیص سریع بیماری در مقابله و مهار آن نقش دارد و بسیار حائز اهمیت است.
مهندس خوش اقبال با بیان اینکه این ستاد با هدف هماهنگی بین دستگاههای اجرایی تشکیل شده است افزود: اهمیت پیشگیری از این بیماری از آن جهت است که شیوع بیماری مرغداریها و کشتارگاهها و صنعت طیور را دچار ضرر و زیان خواهد کرد و مخاطراتی جدی برای انسان دارد. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مهمترین و مؤثرترین راه مقابله با بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان، ورود تیم واکنش سریع در زمان طلایی اولیه جهت کنترل و امحاء طیور آلوده دانست و افزود بر همین اساس پایش ها و مراقبت های دامپزشکی بسیار مهم است و بایستی بطور مستمر انجام شود.
خوش اقبال با اشاره به فرارسیدن فصل شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، بر لزوم جدیت در پیشگیری از شیوع این بیماری در استان تاکید کرد و افزود: تمام دستگاههای اجرایی استان کرمانشاه باید برای پیشگیری و مقابله با آنفلوانزای پرندگان به اداره کل دامپزشکی این استان کمک کنند.
نظر دهید