اولین جلسه کمیته فنی اجرایی پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، دکتر علیرضا حیدری رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور گفت: اولین جلسه کمیته فنی اجرایی پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه به منظور هماهنگی بیشتر و آمادگی لازم با حضور معاونین روسای ادارات دامپزشکی مدعو برگزار شد
دکتر حیدری خاطرنشان کرد که:بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیمار ی ویروسی بسیار حاد است که مخزن عامل آن پرندگان وحشی مهاجر و ساحل زی است که گسترش جهانی دارند. امسال تحت سویه غالب آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که در گزارش های جهانی آمده متاسفانه از نوع H5 N1است که از سد میزبانی اصلی خود (پرندگان) عبور کرده و گزارش ها حکایت از درگیری پستانداران مختلفی از جمله گله های گاو شیری و درگیری انسانی وجود داشته البته درگیر یهای انسانی به ندرت بوده این موضوع اهمیت بعد بهداشتی بیمار ی را می رساند بعد اقتصادی بیمار ی هم برای همگان آشکار است بعلت قدرت کشندگی بالای بیمار ی در پرندگان ضرر و زیان هنگفتی به این صنعت و کشور های درگیر وارد می کند.
وی همچنین عنوان داشت: با توجه به پیش رو بودن فصول سرد سال و مهاجرت پرندگان وحشی بعنوان مخزن بیماری احتمال بروز کانون های از بیمار ی در پرندگان کشور یا استان وجود دارد. لذا رعایت اصول امنیت زیستی وقرنطینه ای – بهداشتی در واحد های پرورش پرندگان اعم از صنعتی و یا بومی در روستاها اهمیت فراوان دارد و باید ارتباط و تماس این پرندگان مهاجر را با پرندگان بومی و صنعتی و سایر حیوانات کم و یا قطع کرد و همچنین اجرای برنامه واکسیناسیون صحیح در واحد های صنعتی پرورش مرغ لاین، اجداد و مادر و تخمگذار ها ضروری است تا گرفتار بیمار ی و تلفات و ضرر و زیان آن و مهمتر از همه مخاطرات بهداشتی برای جامعه انسانی نشویم.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: یکی از عوامل اصلی ماندگاری و انتقال و انتشار این بیماری در هر منطقه ای وجود و عرضه غیر مجاز طیور در بازار های محلی و همچنین حمل و نقل غیر مجاز پرندگان، کود پرندگان و تخم مرغ آنها بدون اخذ گواهی سلامت دامپزشکی می تواند باشد که باید به صورت جدی با آنها برخورد شود. وی عنوان داشت : این بیماری در صورت بروز خسارات و هزینه های هنگفتی را به صنعت طیور ، به امنیت غذایی مردم و از همه مهمتر برای سلامت مردم به بار می آورد که یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از آن آموزش اطلاع رسانی است که منجر به ارتقای امنیت زیستی به ویژه در سطح واحدهای صنعتی شود همچنین ارتقای فرهنگ مصرف و عدم استفاده از خرید مرغ زنده که فاقد گواهی سلامت و همچنین عدم تایید حلیت هستند، می باشد که برای رسیدن به این اهداف لازم است در این زمینه از کلیه پتانسیل وامکانات موجود رسانه ها ی مکتوب، فضای مجازی و صدا و سیما به خوبی استفاده شود
. وی به اقدامات دامپزشکی در این رابطه طی 6 ماه گذشته سال جاری اشاره کرد و گفت: از جمله اقدامات این اداره کل در راستای پیشگیری از این بیماری تشکیل تیم های مراقبت و پایش و انجام 7234 بار بازدید از واحد های دارای پرنده، اخذ 15376 نمونه و انجام 16561آزمایش و نظارت بهداشتی بر جوجه ریزی 18946600 قطعه جوجه ریزی بوده است.
دکتر حیدری بر لزوم آگاه سازی و ارتقا سطح اگاهی دانش شهروندان و ذی نفعان تاکید کرد و گفت: رسانه ها به ویژه صداوسیما در این خصوص بسیار تاثیر گذار است. وی برگزاری کلاس های آموزشی ترویجی در روستاها را از دیگر راهکارها برای مقابله و کنترل این بیماری برشمرد و خاطرنشان کرد: برخورد قاطع با عرضه کنندگان مرغ زنده و کشتار غیرمجاز مهمترین خواسته دامپزشکی است که ضروری است فرمانداران با تشکیل کمیته ویژه پیشگیری از بیماری آنفلوانزا دستور برخورد ویژه با عرضه و کشتار غیر مجاز طیور در سطح شهرستان را صادر نمایند.
در پایان رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان خواستار جلوگیری از تردد وسایل نقلیه فاقد پروانه بهداشتی حمل در گلوگاه های ورودی شهر و سطح شهر شد و تصریح کرد: بایستی به عرضه کنندگان غیرمجاز طیور در سطح شهر ها به چشم تهدید و نه اشتغال زایی نگاه کرد.
نظر دهید