• 1397/03/08 - 12:00
  • تعداد بازدید : 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شناسایی4 کانون بیماری تب برفکی در شهرستان دالاهو

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان دالاهو از شناسایی 4 کانون بیماری تب برفکی در این شهرستان خبر داد و گفت: تدابیر لازم جهت تامین واکسن و واکسیناسیون آن انجام شده و جای هیچگونه نگرانی نیست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه؛ اردلان جمشیدبیگی با بیان اینکه  بیماری تب برفکی یک بیماری واگیر دار دامی است، افزود: این بیماری قابل سرایت به انسان نیست ولی از لحاظ اقتصادی موجب ضرر و زیان به صنعت دامپروری می شود.



او گفت: بیماری تب برفکی از مهم ترین بیماری های ویروسی واگیر دار دامی است و در صورت ابتلای دام های جوان موجب مرگ میر آنها می شود.



وی در ادامه اظهار داشت: شبکه دامپزشکی شهرستان دالاهو برای مقابله با این بیماری واکسیناسیون تعداد 34 هزار و 300راس دام سبک و 432راس دام سنگین و  همچنین ضدعفونی جایگاه های نگهداری دام را انجام داده است.



وی بیماری تب برفکی را قابل پیشگیری ، کنترل و درمان دانست و افزود: از دامداران درخواست داریم که در صورت مشاهده علائم بیماری در دام ها مراتب را  با شماره  تلفن 1512 به دامپزشکی اطلاع دهند.



وی اظهار داشت: تب، بی اشتهایی، ریزش بزاق، تاول در دهان و بین سم ها، کاهش تولید شیر، افت وزن دام و تلفات ناگهانی در دام های جوان از نشانه های بیماری تب برفکی در بین دام های سبک و سنگین است.



وی ادامه داد: بیماری تب برفکی یک بیماری ویروسی با شیوع سریع است که که با علائم زخم دهان و پستان ها و لنگش همراه بوده و دامداران با مشاهده این علائم مراتب را فوری به اداره دامپزشکی شهرستان و یا سامانه اطلاع رسانی 1512 اداره کل دامپزشکی استان گزارش کنند.



وی تصریح کرد: بیماری تب برفکی یک بیماری بسیار عفونی و بشدت واگیر دام می باشد که به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین گوشت و تولید دام و فراورده های دامی محسوب می شود.



او گفت: این بیماری سبب کاهش شدید تولید دام شده و نقش اساسی در تجارت دام و فراورده های خام دارد.



سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان دالاهو با بیان اینکه این شهرستان عشایر پذیر است، گفت: در طول سال دام های عشایری زیادی به این شهرستان وارد می شوند که این خود ارائه خدمت مطلوب توسط دامپزشکی را می طلبد.



جمشیدبیگی با بیان اینکه در این شهرستان تعداد 150هزار  راس دام سبک و 6 هزار راس دام سنگین وجود دارد گفت: همکاری هرچه بیشتر دامداران با دامپزشکی برای جلوگیری و پیشگیری از بروز بیماری های دامی و قابل انتقال از دام به انسان از مهمترین فاکتور های تسهیل در ارائه خدمات است.



وی با بیان اینکه این شهرستان دارای پتانسیل مطلوبی در زمینه دامپروری است، افزود: نیاز جدی به اطلاع رسانی از طریق رسانه ها به دامداران برای همکاری بهتر و بیشتر با اکیپ های دامپزشکی بسیار حائز اهمیت است.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 119438
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه