• 1397/03/29 - 12:00
  • تعداد بازدید : 158
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه:

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از خطرناک ترین بیماری های قابل انتقال از دام به انسان است

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را بیان کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، دکتر نادر پرور با اشاره به بروز 2مورد ابتلای انسانی به بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان، پیشگیری را مهم‌ترین موضوع در ارتباط با این بیماری عنوان کرد.



وی تب کریمه کنگو را یک بیماری مشترک بین انسان و دام بیان کرد و افزود: در ایران بیشترین موارد ابتلا به این بیماری از طریق ذبح غیر بهداشتی دام و تماس با لاشه دام های آلوده بوده است.



این مقام مسئول تصریح کرد: عامل شیوع این بیماری در دام‌ها کنه است که در زمان گرم بودن هوا بیش‌ترین فعالیت را دارند، به همین دلیل تب کریمه هم از اواخر فرودین ماه تا اوایل پاییز بیشترین میزان شیوع را دارد.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در مورد علائم این بیماری نیز گفت: این بیماری جز تب مختصر و گذرا معمولاً علائم دیگری در دام ایجاد نمی کند و چون تب نشانه‌‌ بسیاری از بیماری‌هاست، نمی‌تواند به تشخیص قطعی این بیماری کمک کند، ضمناً تلفاتی نیز در دام ها ندارد.



وی با بیان اینکه ویروس بیماری در خون و بافت‌های بدن حیوان مبتلا وجود دارد، بیان داشت: در این مدت، انجام کارهایی مثل شاخ‌بری، پشم‌چینی، کشتار دام های مبتلا و هرگونه فعالیتی که سبب تماس افراد با خون و سایر بافت‌های آلوده‌ دام‌ها شود می‌تواند سبب انتقال آلودگی شود.



این مقام مسئول با تصریح اینکه ویروس بیماری تب کریمه کنگو با حرارت و طی پروسه پخت و پز از بین می رود، خطرنشان کرد: هنگام آماده سازی گوشت و آلایش دامی، محیط آشپزخانه و ظرف‌ها آلوده می‌شوند و وجود هرگونه جراحت در پوست ممکن است، سبب بیماری شود.



مدیرکل دامپزشکی استان به دامداران، شاغلین کشتارگاه ها، مراکز بسته بندی، میادین عرضه دام زنده و سایر مشاغل مرتبط توصیه کرد: به دلیل عدم امکان تشخیص بیماری در دام مبتلا به کارکنان و شاغلین این اماکن توصیه می شود از وسایل ایمنی فردی همچون لباس کار، کلاه، ماسک، دستکش، چکمه و ... در هنگام کار با دام استفاده کنند.



این مقام مسئول مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری خطرناک را رعایت مدت زمان پیش سرد در کشتارگاه برشمرد و اضافه کرد: خوشبختانه کشتارگاه شهرستان های سنقر، پاوه و کشتارگاه صنعتی دام بیستون کرمانشاه که مسئول تامین گوشت شهرستان های کرمانشاه، صحنه و هرسین است مجهز به سالن پیش سرد است و لاشه پس از استحصال به مدت 24 ساعت در این اتاق ها به منظور طی پروسه جمود نعشی نگهداری می شود که این مهم خود باعث افزایش کیفیت لاشه، افزایش ماندگاری، ضد عفونی شدن و نهایتا از بین رفتن این بیماری می شود و از این بابت هیچگونه نگرانی برای مصرف کنندگان عزیز نداریم.



او گفت: خوشبختانه رایزنی های لازم با فرمانداران و شهرداران برای تسریع در تجهیز کشتارگاه ها به سالن پیش سرد به عمل آمده است.



دکتر پرور به سایر هم استانی ها توصیه کرد: گوشت قرمز خریداری شده را به مدت 24 ساعت و جگر را به مدت 48 در یخچال خانگی( با دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری و سپس مصرف نمایند.



وی در ادامه با اشاره به وجود کنه ها در مراتع خاطرنشان کرد: دوست داران طبیعت و گردشگران مناطق طبیعی به منظور جلوگیری از گزش کنه های مراقبت های لازم را به عمل آورده و در صورت گزش در سریعترین زمان ممکن به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.



مدیرکل دامپزشکی استان از سم پاشی دام و جایگاه نگهداری دام به عنوان مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری برشمرد و اظهار داشت: انجام سم پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام زیر نظر کارشناسان دامپزشکی با فاصله زمانی 15 روز را تا پایان فصل تابستان از راه های مقابله با این بیماری است و این کارعلاوه بر از بین بردن انگل های خارجی بدن دام باعث پیشگیری از بیماری های تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سایر بیماری های دامی و مشترک می شود.



این مقام مسئول با اشاره به انجام سم پاشی رایگان در بیش از 800 روستا تصریح کرد: این سم پاشی با اولویت مناطق زلزله زده، پر خطر، گرمسیری و مناطق آلوده با همکاری بخشداران و خود پرورش دهندگان انجام شده است و در این طرح بیش از 10 هزار لیتر سم به مصرف رسیده است.



وی اصلاح و بهسازی جایگاه نگهداری دام را از دیگر راهکار های موثر در پیشگیری از این بیماری دانست و خاطر نشان کرد: اصلاح کف، سقف و دیوار های جایگاه نگهداری دام شرایط را برای تکثیر و تزاید کنه ها ناامن کرده و موجب تسریع در رسیدن سموم و شعله به کنه ها می شود و متعاقبا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد و در جایگاه دام نیز نباید هیچ‌گونه وسیله‌ اضافه‌ای نگهداری شود، چراکه این‌ها مکان‌های مناسبی برای مخفی شدن و تخمگذاری کنه‌ها هستند.



دکتر پرور با تاکید بر لزوم ذبح دام‌ها به صورت بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی در کشتارگاه تصریح کرد: از کشتار دام در خارج از کشتارگاه‌ها و مراکزی که تحت نظارت دامپزشکی نیستند، جداً خودداری شود.



این مقام مسئول در پایان به هم استانی ها توصیه کرد: علاوه بر جدی گرفتن هشدار های بهداشتی دامپزشکی از خریداری گوشت قرمز از مراکز نا معتبر و کشتار غیر مجاز خیابانی جداً پرهیز نمایند و فقط از مراکز تحت نظارت دامپزشکی فرآورده خام دامی خود را تهیه نمایند و در صورت داشتن هرگونه سئوال، انتقاد و یا پیشنهاد با تلفن چهار رقمی 1512 و یا سامانه پیامکی 100010001512 اداره کل دامپزشکی استان تماس حاصل فرمایند؛


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 119039
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه