بازديدها
تعداد بازديد اين صفحه: 292005
تعداد بازديد کنندگان سايت: 64377719 تعداد بازديد زيرپورتال: 415942 اين زيرپورتال امروز: 125 سایت در امروز: 3684 اين صفحه امروز: 12 دريافت RSS در امروز: 231 دريافت RSS صفحه: 0
پیام روز
چرایی سبز شدن عضله سینه مرغ چرایی سبز شدن عضله سینه مرغ
چرایی سبز شدن عضله سینه مرغ چرایی سبز شدن عضله سینه مرغ
1396/5/8 يكشنبه
از سوی روابط عمومی دامپزشکی کرمانشاه مطرح شد:
چرایی سبز شدن عضله سینه مرغ
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در خصوص شایعات منتشره شده در فضای مجازی در خصوص آلودگی گوشت مرغ به شفاف سازی موضوع و تنویر اذهان عمومی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، در پی انتشار تصاویری در فضای مجازی در خصوص سبز شدن عضله سینه مرغ و ربط دادن این قضیه به استفاده از هورمون در پرورش مرغ گوشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با انتشار مطلبی به روشنگری در خصوص این قضیه پرداخته است.

مصرف کنندگان محترم توجه داشته باشند که سبز شدن عضلات سینه مرغ تنها یک سندرم ناشی از عدم خونرسانی کامل به عضله عمقی سینه و این امر به دلیل تراکم در سالن های پرورش مرغ گوشتی یا نگهداری در شرایط نامناسب اتفاق می افتد که در ظاهر مرغ قابل مشاهده و تشخیص نمی باشد.
کمبود اکسیژن در سالن های پرورش نیز از جمله عواملی است که در این عارضه تاثیرگذار است، اصولاً عضله سبز عارضه ای است که بیشتر به دلیل کمبود اکسیژن در بافت های بدن مرغ اتفاق می افتد به خصوص عضله سینه که به خاطر بال زدن های مکرر پرنده ممکن است اکسیژن کافی به آن نرسد.
لازم به توضیح است که این موضوع هیچ گونه ارتباطی به عفونت ها و بیماری های میکروبی و تزریق هورمون ندارد و برخلاف اظهارات کذب منتشر شده که سبز شدن عضله سینه مرغ به تزریق هورمون نسبت داده شده، باید توجه داشت که مصرف هورمون، غیرمنطقی و غیرعلمی است؛ چرا که در مصرف خوراکی هورمون به دلیل پروتئینی بودن آن توسط اسید های گوارشی مرغ تجزیه و از بین می رود و در صورت استفاده از روش تزریقی می بایست به تک تک طیور یک مرغداری تزریق انفرادی صورت گیرد که این امر هم بسیار زمانبر، استرس زا و غیرمنطقی است و از لحاظ اقتصادی هم مقرون به صرفه نیست.
همچنین در کشتارگاه های صنعتی مرغ کار نظارت بهداشتی توسط دکتر دامپزشک و یک کارشناس دامپزشکی به صورت مستمر انجام می گیرد، اما این عارضه در ظاهر هم قابل تشخیص نیست و فقط در هنگام باز شدن سینه قابل رویت است.
از سوی دیگر شهروندان توجه داشته باشند که در صورت مشاهده این عارضه در مرغ اگر گوشت بوی نامطبوعی نداشته باشد می توانند قسمت تغییر رنگ داده شده را جداسازی و بقیه را مصرف کنند، چرا که هیچ گونه خطری برای سلامت آنها نخواهد داشت.
لازم به توضیح است انتشار فایل های تصویری و متن های منتشر شده در فضای مجازی که مبتنی بر نشر اکاذیب توسط افراد غیر کارشناس است تنها موجب تشویش اذهان عمومی و باعث ضربه به صنعت پرورش طیور کشور و کاهش مصرف گوشت مرغ  می شود.
مصرف کنندگان محترم می توانند با اطمینان خاطر و بدون دغدغه فرآورده های خام پروتئینی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت داشتن هرگونه سوال، انتقاد و یا پیشنهاد با سامانه تلفنی 1512 و یا سامانه پیامکی 100010001512 اداره کل دامپزشکی استان تماس حاصل نمایند.
سلامت مصرف کنندگان فرآورده های خام پروتئینی یکی از مهمترین دغدغه های ماست، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه
منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه
كلمات كليدي : دامپزشکی , استان کرمانشاه , عضله سبز , روابط عمومی , هورمون , مرغ گوشتی , سندروم , بیماری باکتریائی , پایه پروتئینی , عدم خونرسانی , کمبود اکسیژن , نشر اکاذیب

تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به سازمان دامپزشکی کشور است